S okusima su povezana i ljetna sjećanja. Za njih se možete pobrinuti i u domaćoj kuhinji, u vrtu ili na terasi. U suradnji sa Simonom i Sašom Šketa pripremili smo recept za lagani, sirovi desert kojim možete već nadolazećeg vikenda razmaziti sebe ili iznenaditi svoje najdraže i otisnuti se u ljetne okuse. Postoji jedan sastojak koji ovaj desert čini posebno laganim.
Recept je prožet lakoćom. Ne koristimo bijelo brašno, niti zaslađujemo šećerom. Kako je slatkoća ipak bitna, koristimo prirodni zaslađivač Eritritol. Intenzitet slatkoće je dvije trećine onog bijelog šećera. Drugim riječima, žlica i pol eritritola zamjenjuje žlicu šećera.
Sastojci:
PODLOGA
- 200 g badema
- 60 g kokosovog ulja
- 20 g Medex Eritritola
- 1 žličice kakaa u prahu
PUNJENJE
- 200 g indijskih oraščića
- 250 g kokosovog ulja
- 450 g šumskog voća
- 50 g Medex Eritritola
- 1 žlica soka od limuna
- 1 čajna žličica vanilije u prahu
- 1 čajna žličica cimeta
Priprema:
Čas priprave: 20 minut
- Bademe za podlogu usitnite u blenderu u fino brašno.
- Dodajte 60 g otopljenoga kokosovoga ulja, kakao, Medex Eritritol i dobro promiješajte.
- Masu ravnomjerno rasporedite po kalupu za tortu (u receptu je korišten kalup promjera 20 cm).
- Indijske oraščiće usitnite u blenderu.
- Dodati 250 g otopljenog kokosovog ulja i ostatak sastojaka za nadjev i miksajte dok ne postane glatko.
- Punjenje premažite po podlozi i tortu stavite u hladnjak, najbolje preko noći.
Dobar tek!
Okusite ljeto uz lagani desert!