Panna cotta s borovnicama | Simon in Sašo SKETA.si

Panna cotta s borovnicama | Simon in Sašo SKETA.si

11. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 3 min
borovnice

Recept je prožet lakoćom. Ne koristimo bijelo brašno, niti zaslađujemo šećerom. Kako je slatkoća ipak bitna, koristimo prirodni zaslađivač Eritritol. Intenzitet slatkoće je dvije trećine onog bijelog šećera. Drugim riječima, žlica i pol eritritola zamjenjuje žlicu šećera.

Sastojci za 3 čaše:

  • 200 g badema
  • 7 dl vode ili kokosovog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 10 žlica eritritola
  • 5 g agara ili 5 listića želatine
  • 6 čajne žličica guarane u prahu
  • šaka borovnica
pana_cotta_borovnice

Priprema:


Vrijeme pripreme: 20 minuta

    1. Bademe i vodu dobro izmiksajte u blenderu.
    2. Procijedite i prelijte bademovo mlijeko i polovicu preostale pulpe badema natrag u blender. 
    3. Dodajte otopljeno kokosovo ulje, eritritol i ponovno promiješajte. 
    4. Pripremite agar ili želatinu prema uputama na pakiranju.
    5. Ulijte smjesu agara ili želatine u blender s preostalim sastojcima i dobro promiješajte.
    6. Ulijte u čaše i stavite u hladnjak.
    7. Ukrasite svježim ili smrznutim borovnicama.

Dobar tek!

seksi_lahke_sladice

Preporučujemo

U knjizi Seksi laki deserti pronaći ćete izbor od 40 slasnih recepata za pripremu deserta bez dodanog šećera i bijelog brašna.

Više recepata možete pronaći i na internetskim stranicama www.SKETA.si i www.PRESNO.si.

Ljubitelje kulinarskih televizijskih emisija razveselit će i vijest da će Sašo uskoro nastupati u emisiji MasterChef Slovenija na POP TV-u.