Recept je prožet lakoćom. Ne koristimo bijelo brašno, niti zaslađujemo šećerom. Kako je slatkoća ipak bitna, koristimo prirodni zaslađivač Eritritol. Intenzitet slatkoće je dvije trećine onog bijelog šećera. Drugim riječima, žlica i pol eritritola zamjenjuje žlicu šećera.
Sastojci za 3 čaše:
- 200 g badema
- 7 dl vode ili kokosovog mlijeka
- 3 žlice kokosovog ulja
- 10 žlica eritritola
- 5 g agara ili 5 listića želatine
- 6 čajne žličica guarane u prahu
- šaka borovnica
Priprema:
Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Bademe i vodu dobro izmiksajte u blenderu.
- Procijedite i prelijte bademovo mlijeko i polovicu preostale pulpe badema natrag u blender.
- Dodajte otopljeno kokosovo ulje, eritritol i ponovno promiješajte.
- Pripremite agar ili želatinu prema uputama na pakiranju.
- Ulijte smjesu agara ili želatine u blender s preostalim sastojcima i dobro promiješajte.
- Ulijte u čaše i stavite u hladnjak.
- Ukrasite svježim ili smrznutim borovnicama.
Dobar tek!