„Priča o Cocomi Bio Organic započela je prije 100 godina, kada je naša obitelj počela uzgajati začine i kokos u bogatoj nizini Šri Lanke. Naučili smo se baviti poljoprivredom tijekom odrastanja, gledajući mog oca kako obrezuje i obrađuje sadnice, pa čak i kako tiho prigovara kokosovim palmama. Naučio nas je što znači istinski raditi s prirodom i uspostavio najveći održivi, ekološki nasad kokosa na Šri Lanki, na kojem je radilo čak 2.000 pari marljivih ruku. Slijedeći očevu inspiraciju, za vas smo stvorili Cocomi: ukusne, moderne proizvode od skromnog kokosa, koji beremo ručno na ekološkim nasadima naše obitelji." - Anushka & Shamindra Rajiyah (sestra i brat - sanjari i glavni kada je u pitanju kokos)
Sastojci:
-
2 jaja
-
2 žlice Cocomi Bio djevičanskog kokosovog ulja
-
1/8 žličice soli
-
2 žlice Cocomi Bio kokosovog brašna
-
75 ml Cocomi Bio kokosovog mlijeka
Priprema:
Čas priprave: 20 minut
- U zdjeli srednje veličine umutite jaja, dodajte ulje i sol.
- Pomiješajte kokosovo brašno i kokosovo mlijeko.
- Zagrijte tavu s nekoliko kapi kokosovog ulja na srednje jakoj vatri.
- Dio smjese izlijte u tavu i rasporedite je u tankom sloju da prekrije cijelu tavu.
- Pecite 1-2 minute dok se ne pojave mjehurići i masa na rubovima ne bude pečena.
- Okrenite palačinku i ispecite je s druge strane.
- Dodajte punjenje ili sirup po ukusu.
Dobar tek!
Cocomi Bio kokosovo brašno možete koristiti i kao napitak. Jednostavno ga otopite u čaši vode, soka ili čaja.
Savjet:
Cocomi Bio kokosovo brašno sadrži čak 50% vlakana, u toliko mjeri ih ne sadrže ni pšenične mekinje, lanene sjemenke ili bilo koje drugo brašno.