Recept za malo drugačije krafne - pečene i sa (više)zdravim sastojcima. Za 1 posudu za pečenje odnosno 12 krafni.
Toliko su nam dobro uspjele da smo svih 12 odmah pojeli. Naša preporuka, priprema je zabavna i laka, a rezultat slastan.
sastojci za 12 krafni:
-
200 g pirovog brašna
-
pola vrećice suhog kvasca
-
80 g Bio kokosovog šećera (mljevenog)
-
1 jaje
-
1,5 dl mlijeka (može i biljnog porijekla: bademovo, rižino, zobeno,...)
-
30 g Bio kokosovog ulja
-
1 žlica ulja
-
50 g mljevenih lješnjaka ili badema
marmelada -
mljeveni šećer u prahu za posipanje (može i dodatno samljeveni Eritritol)
Priprema
U zdjeli dobro izmiješajte brašno i suhi kvasac. Dodajte šećer, jaje i mlako mlijeko te miksajte par minuta. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i mljevene lješnjake ili bademe. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 20 minuta. Posudu za pečenje krafni nauljite i tijestom napunite kalupe do pola. Tijesto lijepo rasporedite, pokrijte i ostavite da se ponovno diže oko 30 minuta. Pecite na temperaturi 180 °C od 20 do 25 minuta. Pečene krafne izvadite iz posude za pečenje, rupice napunite pekmezom i još vruće pospite šećerom u prahu.