Krafne iz pećnice

Krafne iz pećnice

11. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 2 min
kokosove kroglice sketa.si

Recept za malo drugačije krafne - pečene i sa (više)zdravim sastojcima. Za 1 posudu za pečenje odnosno 12 krafni.

Toliko su nam dobro uspjele da smo svih 12 odmah pojeli. Naša preporuka, priprema je zabavna i laka, a rezultat slastan. 

sastojci za 12 krafni:

  • 200 g pirovog brašna

  • pola vrećice suhog kvasca

  • 80 g Bio kokosovog šećera (mljevenog)

  • 1 jaje

  • 1,5 dl mlijeka (može i biljnog porijekla: bademovo, rižino, zobeno,...)

  • 30 g Bio kokosovog ulja

  • 1 žlica ulja

  • 50 g mljevenih lješnjaka ili badema
    marmelada

  • mljeveni šećer u prahu za posipanje (može i dodatno samljeveni Eritritol)

Priprema

U zdjeli dobro izmiješajte brašno i suhi kvasac. Dodajte šećer, jaje i mlako mlijeko te miksajte par minuta. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i mljevene lješnjake ili bademe. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 20 minuta. Posudu za pečenje krafni nauljite i tijestom napunite kalupe do pola. Tijesto lijepo rasporedite, pokrijte i ostavite da se ponovno diže oko 30 minuta. Pecite na temperaturi 180 °C od 20 do 25 minuta. Pečene krafne izvadite iz posude za pečenje, rupice napunite pekmezom i još vruće pospite šećerom u prahu.

20180208_140542
krofi_1