Sastojci za 12 komada kolača:
- 250 g grčkog jogurta
- 3 jaja
- 120 g maslaca
- 180 g bademovog brašna
- 220 g eritritola
- 1 paketić praška za pecivo
Priprema
Vrijeme pripreme: 45 minuta
-
Zagrijemo pećnicu na 175°C.
-
Posudu za pečenje promjera 20 cm namažemo maslacem.
-
Jaja umutimo mikserom.
-
Sameljemo eritritol u prah.
-
Dodamo otopljeni maslac, eritritol i jogurt te miješamo dok smjesa ne postane glatka.
-
Umiješamo bademovo brašno i prašak za pecivo i ponovno promiješamo.
-
Ulijemo u posudu za pečenje i pečemo 20-25 minuta na 175°C.
-
Pričekamo da se ohladi.
-
Premažemo grčkim jogurtom i ukrasimo bobičastim voćem po ukusu.
Dobar tek!
Sredica mehka, kot brownie, brez dodanega sladkorja. To so resnično božanske čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom. Zagotovo jih bo zmanjkalo en, dva, tri.
Preporučujemo
U knjizi Seksi laki deserti pronaći ćete izbor od 40 slasnih recepata za pripremu deserta bez dodanog šećera i bijelog brašna.
Više recepata možete pronaći i na internetskim stranicama www.SKETA.si in www.PRESNO.si.
jubitelje kulinarskih televizijskih emisija razveselit će i vijest da će Sašo uskoro nastupati u emisiji MasterChef Slovenija na POP TV-u.